Gevelrenovatie

Er zijn maar weinig dingen die de tand des tijds doorstaan. De gevel van je woning moet voortdurend weerstaan aan de diverse weersomstandigheden en kan soms ook afzien. Gevelrenovatie valt dan ook nooit uit te sluiten.

Gevel onderhouden

De gevel reinigen kan al veel doen. Er zijn diverse technieken beschikbaar waar je gebruik kan van maken. Je dient er wel rekening mee te houden dat een gevel reinigen ook enigszins risico met zich meebrengt. Het advies van een kenner is altijd aan te raden. Het slecht uitvoeren van een onderhoud van je gevel kan beschadiging veroorzaken en dan is gevelrenovatie opeens niet ver weg meer.

 

Wat verstaan we onder gevelrenovatie?

De term gevelrenovatie kan veel zaken omvatten. Alles is afhankelijk van de staat van uw gevel. Laat ons enkele zaken overlopen:

Voegen renoveren

Voegwerken herstellen is niet zo eenvoudig als het klinkt. De bestaande voegen moeten immers eerst verwijderd worden want alle cementrestanten moeten weg zijn. Nadien wordt dit allemaal gereinigd en pas dan kan er over worden gegaan tot het effectief aanbrengen van de nieuwe gevel.

 

De gevel verven

Gevel impregnerenWie een geschilderde gevel heeft, zal snel merken dat deze goed moet onderhouden worden. Er moet regelmatig een nieuwe laag verf worden aangebracht. Het voordeel hiervan is dat het geen ingewikkelde klus heeft, maar je moet er de nodige tijd voor maken.

De gevel impregneren

Wie renovatiewerken achter de rug heeft, kan er ook voor opteren om nog snel de gevel te impregneren. Dit betekend eigenlijk het waterdicht maken van je gevel om de levensduur ervan te verlengen en schimmeloverlast te vermijden. De gevel zal dan immers ook niet zo snel meer water opnemen.

 

Bestaande gevel renoveren

Een andere mogelijkheid bestaat erin om je volledige gevel van een nieuwe buitenmuur te voorzien. Kleidakpannen zijn heel erg populair hierbij. Veelal wordt er dan ook voor gekozen om de buitenmuur te isoleren.

 

Volledig nieuwe buitenmuur

Een laatste drastische mogelijkheid is het vervangen van de gehele buitenmuur. Als je gevel zodanig beschadigd is geraakt, is er soms geen andere oplossing. Een lichtpuntje in deze duisternis is dat je dan wel de volledige vrijheid hebt om de gevel vorm te geven: je kiest je favoriete materiaal en je zorgt voor een uitstekende isolatie.