Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelbepleistering: Soorten & Prijzen

Een gevelbepleistering kan je woning zowel een landelijke als moderne uitstraling geven. Dit hangt af van de keuze van soort bepleistering en korrelgrootte. In dit artikel worden de verschillende soorten bepleistering, de mogelijke afwerkingen en de prijs van een gevelbepleistering besproken.

Ga snel naar: soorten & prijsafwerkingonderhoudvoor-en nadelen – prijs op maat ontvangen

 

Soorten & Prijs Gevelbepleistering

1) Crepi of sierpleister

Er zijn twee soorten crepi of sierpleister: minerale en synthetische. Deze zijn qua kwaliteit evenwaardig maar verschillen in bindmiddel en prijs.

Minerale gevelpleister: dit type sierpleister is gemaakt op basis van cement en heeft een goede waterkering. Dit betekent dat deze soort pleister het vocht goed naar buiten afvoert. Een minerale gevelpleister is gevoeliger voor mos en algen dan een synthetische pleister. Afhankelijk van het soort afwerking, kan je met een minerale sierpleister zowel een zeer authentiek of modern karakter bekomen.

» Prijs: ± 65/m² – ontvang een prijs op maat

 

Synthetische pleister: een synthetische gevelpleister is gemaakt op basis van kunsthars en is beter bestand tegen weersinvloeden dan minerale pleister. Kunstharspleister is een elastische soort pleister. Dit maakt het zeer interessant om op grote oppervlakten toe te passen omdat dit de kans op scheurvorming kleiner maakt.

» Prijs: ± 70/m² – ontvang een prijs op maat

 

crepi gevelbepleistering

 

2) Kaleien

Een muur beschilderen met kalkpleister heet kaleien. Dit is een uitstekende renovatietechniek voor buitenmuren die niet meer in goede staat zijn. De kalk vult alle scheurtjes en oneffenheden in de muur op en voorziet het van een nieuwe witte kleur. Als je een andere kleur wenst, kan je hierboven nog een laag aanbrengen die de uiteindelijke kleur van de muur bepaalt.

Pleister op basis van kalk en cement beschermt je woning tegen vochtproblemen maar is minder geschikt voor woningen die reeds last hebben van opstijgend vocht.

» Prijs: €25 à €40/m² – ontvang een prijs op maat

 

 

3) Spuitkurk

Gespoten kurk is beschikbaar in vele verschillende kleuren en korrelgroottes. Het draagt goed bij tot de isolatie van de woning, is waterafstotend en toch dampopen. De gevel moet wel helemaal egaal en proper zijn alvorens je er spuitkurk op mag aanbrengen.

» Prijs: €40 à €60/m² – ontvang een prijs op maat

 

gevelbepleistering plaatsen prijs

Afwerkingen

Zowel minerale als kunstharspleister kunnen in vele kleuren en structuren afgewerkt worden. Voorbeelden van de mogelijke structuren zijn vlak, geribbeld, ruw,… De stijl van je gepleisterde gevelmuur hangt af van de korrelgrootte van de pleister. Hoe egaler je je buitenmuur wenst, hoe fijner de korrel moet zijn. Een fijne korrel zal zorgen voor een moderne uitstraling en een grove korrel voor een meer landelijke uitstraling.

Let bij ook op de kleur die je kiest. Lichte kleuren zijn meer aan te raden omdat deze minder thermische spanningen zullen ondergaan en zo minder snel zullen scheuren. Lees hier meer over de afwerking van gevelbepleistering.

 

Onderhoud

Gevelbepleistering is meer dan andere materialen gevoelig voor vervuiling. Daarom is het aan te raden om de vensterbanken en gevelboorden met een ander materiaal te bekleden. Op deze plekken komt namelijk de ergste vervuiling voor en op die manier kan je al veel vuil vermijden.

Bij kleine vervuilingen kan je je gevel simpelweg met water afspoelen. Wanneer het om hardnekkiger vuil gaat, zal je dit met de hogedrukreiniger moet verwijderen. Door je gevel van een beschermde coating te voorzien bescherm je hem nog meer tegen vocht en vervuiling. Lees hier meer over het onderhoud van een gevelbepleistering.

 

Voor- en nadelen van gevelbepleistering

+ Renovatiemethode: Het bepleisteren van je buitenmuur is een ideale renovatiemethode. Je kan er namelijk licht beschadigde muren eenvoudig mee verbergen.

+ Isolatie: Het is eenvoudig om isolatie te plaatsen bij pleisterwerken. De gevelbepleistering kan op de meeste isolatiematerialen rechtstreeks aangebracht worden. Bovendien draagt gevelbepleistering op zich al bij tot de isolatie van je woning.

+ Vochtbestendig: Gevelbepleistering is bestand tegen water en vocht maar is toch dampopen.

Prijs bekleding: Omdat je gevel bepleisteren in meerdere lagen moet gebeuren, betaal je veel werkuren aan de vakman.

– Gevoelig voor vuil: Een standaard gevelbepleistering is erg vatbaar voor vuil. Dit is wel gemakkelijk te onderhouden door een beschermde coating op je buitenmuur aan te brengen.

 

Zelf gevel bepleisteren of door vakman?

Het is niet aan te raden om zelf je gevel te gaan bepleisteren met sierpleister. Kleine foutjes zijn hier duidelijk zichtbaar en de kans op scheuren is groot. Wanneer er scheuren voorkomen is het een dure zaak om dit keurig op te lossen. Daarom wordt er voor een gevelbepleistering doorgaans beroep gedaan op een ervaren vakman. Je kan eenvoudig de prijzen van verschillende vakmannen uit jouw buurt vergelijken via onderstaand formulier.

 

 

Offertes voor gevelbepleistering ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers