Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een gevel te renoveren. Dit kan gaan van het herstellen van de voegen tot het vernieuwen van de gevelbekleding, maar ook een grondige gevelreiniging kan al wonderen verrichten. Ontdek in dit artikel de verschillende soorten gevelrenovaties en hun prijzen.

Snel naar: reinigingvoegen renoverengevel verven/kaleiengevelbekledingimpregnerenisoleren

 

A) Gevelreiniging

Kleine vervuiling: In vele gevallen volstaat het om de buitengevel grondig te reinigen om je huis een nieuwe look te geven. Bij een kleine vervuiling volstaat het om de gevel te stoomreinigen. Hierbij wordt er verzadigde stoom met een hoge druk op de gevel gespoten. Door deze hoge druk zal het water stoom afgeven wat het vuil losmaakt. Wanneer stoomreinigen niet voldoet, kan je je gevel nevelstralen. Hier wordt het vuil met en zachte druk van de gevel gespoten.

Grote vervuiling: Wanneer je met hardnekkig vuil te maken hebt, zal je je gevel moeten zandstralen of chemisch reinigen. Deze technieken moeten goed overwogen worden want bij een foute toepassing kunnen ze je gevel beschadigen. Bij zandstralen wordt er zand aan een hoge druk tegen de gevel gespoten en bij een chemische reiniging zorgt een chemische reactie tussen de gevel en het reinigingsproduct ervoor dat het vuil los komt. Aarzel niet om advies en prijzen op maat te vragen aan verschillende vakmannen om er zeker van te zijn dat je jouw gevel reinigt met de gepaste techniek. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

MethodeRichtprijs/m2Wanneer toepassen?
Stoomreinigen± €5Kleine vervuiling
Nevelstralen€15 - €20Kleine tot middelzware vervuiling
Chemisch reinigen± €15Zware vervuiling
Zandstralen€12 - €15Zware vervuiling

 

B) Gevelrenovatie: voegen renoveren

Voegen verslijten gemakkelijk door de verschillende weersomstandigheden en simpelweg doorheen de jaren. De voegen kunnen echter ook na een gevelreiniging beschadigd geraken. Om voegen te herstellen worden ze meestal eerst volledig verwijderd en vervolgens terug opgevuld. Voegen kunnen uitgehakt of uitgeslepen worden. In andere gevallen is het niet altijd nodig om de voegen volledig te verwijderen maar volstaat het om kapotte voegen te vervangen. Voor een prijs op maat kan je op onze offertepagina terecht.

 

Type voegwerkRichtprijs
Voegen lokaal herstellen± €12,5 per steen
Voegen uithakken€30 à €45/m2
Voegen uitslijpen€35 à €50/m2

 

C) Gevel verven/kaleien

Verven: Om je gevel een nieuwe look te geven, kan je hem laten verven. De schilderwerken moeten steeds op een propere ondergrond gebeuren. Daarom moet de gevel eerst gereinigd worden. Ook losse voegen, scheurtjes en bartjes moeten op voorhand opgevuld zijn. Anders zullen zij na de schilderwerken weer loskomen. Wanneer er zich vochtproblemen aan de gevel voordoen, moeten deze ook eerst opgelost worden om te voorkomen dat de verf gaat afbladeren. Om de geschilderde gevel goed tegen alle weersinvloeden te beschermen, behandel je hem best met een beschermende coating.

Kaleien: Kaleien is een soort van verven. Hierbij wordt een laag kalkpleister op de buitenmuur aangebracht. Met deze techniek kan je snel oneffenheden in de muur verbergen en het geeft een landelijke look aan je gevel. Op onze offertepagina kan je gratis een prijs op maat ontvangen voor het verven of kaleien van je gevel.

 

Richtprijs/m2
Gevel schilderen€20 - €40
Gevel kaleien€25 - €40

 

D) Nieuwe gevelbekleding

Om een complete gevelrenovatie uit te voeren, kan je een nieuwe gevelbekleding laten plaatsen. Dit gaat met grote werken gepaard. In vele gevallen moet de oude gevelbekleding eerst verwijderd worden alvorens er een nieuwe kan geplaatst worden. Tegenwoordig kan je je gevel in zo goed als elk materiaal laten bekleden. Denk maar aan een stijlvolle gevel uit hout, een architecturaal hoogstandje uit metaal of beton. Er zijn ook gedurfde mogelijkheden uit glas of met een groengevel. Zo goed als alles is mogelijk.

Het is ook perfect mogelijk om verschillende materialen te combineren bij je gevelrenovatie. Zeer vaak worden er sidings aan de bovenkant van de gevel geplaatst terwijl er langs onder een andere bekleding is. Welk materiaal je gaat kiezen hangt af van je persoonlijke voorkeur qua stijl en kleur maar ook vooral van je budget. Daarom geven we je hieronder een overzicht van de prijzen van de meest voorkomende gevelbekledingen bij gevelrenovaties. Indien je een prijs op maat wenst te ontvangen, kan je op onze offertepagina terecht.

 

Type gevelbekledingRichtprijs/m2
incl. isolatie
Kunstleien€75 - €80
Metaal€50 - €150
PVC€75 - €125
Gevelbepleistering€80 - €120
Crepi€100 - €140
Natuurleien€110 - €125
Hout€100 - €150
Steenstrips€200 - €250

 

E) Gevel impregneren

Nadat de gevel gerenoveerd of gereinigd is, is het aan te raden om deze te impregneren. Impregneren of hydrofoberen betekent dat je de gevel gaat waterdicht maken. Hierbij wordt een extra laag op de gevel aangebracht waardoor hij veel langer zal meegaan en vochtproblemen zal voorkomen. Voor een vrijblijvende prijs op maat kan je op de offertepagina terecht.

 

Richtprijs/m2
Gevel impregneren€8 - €12

 

gevelrenovatie gevel impregneren

 

F) Isolatie bij gevelrenovatie

Wanneer je gevelwerken uitvoert en nog geen isolatie hebt, is het ten zeerste aan te raden om deze gelijktijdig te laten plaatsen. De buitenmuur langs buiten isoleren is de meest effectieve isolatiemethode. Hierbij wordt een laag isolatie achter de gevelbekleding geplaatst.

Langs buiten isoleren is veel interessanter dan langs binnen omdat je geen ruimte verliest in je woning. Een andere mogelijkheid is om je spouwmuur te isoleren, maar ook dit is eerder van toepassing wanneer het niet mogelijk is om de gevel langs buiten te isoleren.

Je gevelbekleding zorgt ook al voor een zekere isolatie. De gevelbekledingen met de beste isolerende waarden zijn: gevelbepleistering, steenstrips, hout en gevelpanelen. Toch is het nog steeds aan te raden om extra isolatie te plaatsen om je wooncomfort te vergroten en geld voor verwarming te besparen. Je kan gratis een prijs op maat ontvangen voor deze werken via de offertepagina.

 

Richtprijs/m2*
Gevel langs buiten isoleren€110 - €140
* Verlaagd BTW tarief van 9% bij woningen ouder dan 2 jaar.

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers