Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel schilderen

Je kan snel een frisse toets aan je woning geven door je gevel te schilderen. Met een likje verf ziet je gevel er direct als nieuw uit. Deze karwei hoef je niet per se uit te besteden. Een buitenmuur schilderen kan je best zelf doen. Omdat dit een arbeidsintensieve klus is, kan je misschien wat tips gebruiken om dit tot een goed einde te brengen. Wil je deze klus uitbesteden? Vraag dan hier alvast je gratis offertes voor het schilderen van uw gevel.

 

Voorbereiding buitenmuur verven

Zoals het spreekwoord zegt: “goed begonnen is half gewonnen”. Een goede voorbereiding is dan ook cruciaal om de schilderwerken zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Voordat je begint te schilderen zorg je ervoor dat de toestand van de gevel in orde is. Zorg er in de eerste plaats voor dat de gevel stof- en mosvrij is. Indien er gaatjes of barstjes in de muur te zien zijn, werk je deze best bij. Zoniet kunnen er bellen ontstaan. Als je vochtproblemen hebt, moet je deze eerst oplossen om het afbladeren van de verf tegen te gaan.

Muren die vaak blootgesteld zijn aan regen behandelt u best eerst met een beschermende coating. Dit zorgt voor een extra beschermende laag.

Bij het verven van een gevel moet je waarschijnlijk een steiger huren. Via een steiger kan je makkelijk in de hoogte werken. Enkele tips om de steiger op een veilige manier te gebruiken:

  • Zorg ervoor dat de steiger stabiel staat. Je kan houten planken gebruiken indien de ondergrond te nat is.
  • Vergeet niet om leuningen aan te brengen.
  • Gebruik de binnenkant van de steiger om omhoog te klimmen. Dit kan via een passagevlonder.
  • Indien de steiger gedeeltelijk op een voetpad, fietspad of de rijbaan staat, heb je toestemming van de stad of gemeente nodig.
  • Denk aan de maximum belasting van een steiger en overschrijd deze niet.

Om ramen, deuren en dorpels te beschermen, is het aangeraden om deze op voorhand af te plakken. Hierdoor komen er geen verfspatten op.

Om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht, moet de gevel zo proper mogelijk zijn. Daarom is het aangeraden om de gevel met een hogedrukreiniger proper te maken. Hierna kan je de gevel best behandelen met een anti-mos middel.

 

gevel schilderen wit

 

De gevel schilderen

De temperatuur speelt een belangrijke rol bij de werkzaamheden. In sommige gevallen kan het weer de schilderwerken niet toelaten. Je houdt best rekening met een minimumtemperatuur van 10 graden, anders droogt de verf niet. Maar het kan ook te warm zijn om te schilderen. Indien de temperatuur boven de 25 graden is, droogt de verf te snel.

Poederige muren kunnen hechtingsproblemen met zich meebrengen. In dit geval kan je een fixerende primer aanbrengen. Deze zorgt ervoor dat de verf zich beter aan de muur kan hechten, wat voor een langdurig resultaat zorgt.

Ondertussen heb je waarschijnlijk al een geschikte verf gekozen. Vaak wordt er voor een gevel een acrylaatverf gekozen. Het voordeel hiervan is dat het een ‘ademende’ verf is. Hierdoor kan er lucht door de muur zodat het vocht in de muur er ook uit kan. Houd er ook rekening mee dat sommige gevelbekleding, zoals crepi, heel poreus zijn. Hierdoor heb je meer verf nodig dan bij een klassieke baksteen.

Schilder de randen met een gewone verfborstel. De gevel zelf schilder je best met een langharige roller. Zorg ervoor dat de rol goed met verf verzadigd is. Wissel verticale lagen met horizontale af om een optimale dekking te krijgen. Je zal waarschijnlijk meerdere lagen moeten aanbrengen om het gewenste effect te verkrijgen.

 

Onderhoud geverfde gevel

Vergeet niet om na de schilderwerken meteen de borstels en rollers uit te wassen om ze in topvorm te houden. Hierdoor kan de verf niet opdrogen. In sommige gevallen kan je white spirit gebruiken om de verf te verwijderen.

Een gevel is altijd onderhevig aan de natuurelementen. Ze wordt dagelijks bestookt door zonlicht, regen, wind, hagels, enz. Het is dan ook geen verrassing dat je de gevel moet onderhouden. Na een aantal jaren zal de kleur van de gevel bleker geworden zijn. Dit is spijtig genoeg onvermijdelijk. In sommige gevallen zal zelfs de verf beginnen afpellen. Dan kan je best de gevel opnieuw een likje verf geven.

 

Gratis offerte schilderwerken.

U wilt op professionele wijze uw gevel laten verven door een vakman?
Door onderstaand formulier in te vullen ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van professionele schilders uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel, eenvoudig en zonder aankoopverplichting prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers