Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buitenmuur isoleren

Je kunt een buitengevel isolatie uitvoeren om ervoor te zorgen dat de besparing op de energiekosten zo groot mogelijk zal zijn. Dit komt door het feit dat het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur wordt aangebracht en de kou van buiten (of de warmte in de zomer) dus op een directe wijze tegen kan houden. Het isoleren van gevels zorgt er op deze manier als het ware voor dat er buiten een poortwachter wordt geplaatst die de invloeden van buitenaf tegen kan houden. Het nadeel van het isoleren van gevels op deze manier is dat de kosten relatief hoog liggen. De besparing zal hoog zijn, maar de kosten om voor deze vorm van isolatie te zorgen liggen ook een stuk hoger dan bij spouwmuur isolatie. Dit zorgt ervoor dat je het isoleren van gevels in ongeveer 10 jaar terug kunt verdienen wanneer je kiest voor deze vorm.

Hoe werkt het?

Je kunt de gevel(s) ook isoleren door isolatiemateriaal te (laten) plaatsten tegen de buitenkant. Over het isolatiemateriaal komt dan een afwerking, zoals pleister.
Isolatie aan de buitenzijde is de meest energiebesparende, maar ook duurste vorm van gevelisolatie. Dat komt omdat het een arbeidsintensieve klus is, met hoge materiaalkosten. Deze gevelisolatie verandert wel het aanzien van de gevel. Dat is meestal niet toegestaan voor rijwoningen.
Je kan kiezen uit twee soorten afwerking: sierpleister of gevelbekleding in diverse varianten: van houten planken tot vezelcementplaten en kunstof platen.

Opgelet: Check bij je gemeente of je hiervoor een bouwvergunning nodig hebt!

Kostprijs buitenmuurisolatie:

Het isoleren van de buitenmuur kost ongeveer tussen de 110 en 140 euro per vierkante meter. Het BTW-tarief kan ook verschillen afhankelijk van uw situatie:

  • Is de woning meer dan 5 jaar oud? Dan geldt hierop het verlaagd tarief van 6%.
  • Is de woning nog geen 5 jaar oud? Dan geldt het normaal tarief van 21%.

 

Van alle vormen van gevelisolatie, kent isolatie vanaf de buitenzijde het laagste risico op vochtproblemen. Dat komt doordat het isolatiemateriaal gelijkmatig en aaneengesloten tegen de buitenmuur aan komt te zitten. Dat voorkomt koudebruggen (plekken in de gevel waar warmte ontsnapt en vocht neerslaat op het koude oppervlak). Bij gebrek aan neerslaand vocht, ontstaan ook geen vochtproblemen.

Een buitengevel isolatie kent zo een relatief lange terugverdientijd en is daarom vooral interessant wanneer je van plan bent om nog jaren op dezelfde plek te blijven wonen.

 

 

Offertes voor muurisolatie ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Isolatiespecialisten