Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel isoleren

Door je gevel te isoleren bescherm je hem tegen vocht, koude en geluid. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo kan je je gevel langs binnen of buiten isoleren maar het is ook mogelijk om de spouwmuur te isoleren. Ontdek de verschillende mogelijkheden in dit artikel.

Ga snel naar: belangisolatiemateriaalventilatieprijs op maat ontvangen

 

gevel isoleren voordelen Waarom je gevel isoleren?

Het aanbrengen van een goede isolatie is zeer belangrijk, zowel voor economische als ecologische redenen. De juiste isolatie kiezen is dan misschien weer een moeilijke taak die er bij komt kijken: het mag het uitzicht ook niet negatief beïnvloeden. Het is daarnaast belangrijk om met tal van zaken rekening te houden: het gekozen isolatiemateriaal moet voldoen een verschillende normen zoals brandveiligheid, bestendig zijn tegen de weersomstandigheden en bij voorkeur ook geluidsisolerend zijn.

Het isoleren van gevels helpt je om de warmte tijdens de winter binnen te houden, of dit aan de andere kant juist buiten te houden wanneer de zomer is aangebroken. Door het isoleren van gevels kun je er als het ware voor zorgen dat je de temperatuur binnen goed kunt regelen, zonder dat je te maken krijgt met duidelijke invloeden van buitenaf. De warmte die je in je woning brengt wordt langer vastgehouden, terwijl de ongewenste warmte in de zomer netjes buiten zal blijven, zodat je binnen verkoeling kunt zoeken.

Je gevel isoleren levert op die manier een hoop comfort op, waar je zeker op de lange termijn een hoop plezier van zal hebben. Daarnaast kan het isoleren van gevels je natuurlijk ook nog eens een hoop geld opleveren, aangezien je kunt besparen op de kosten die je maakt voor het stoken. Dat komt vooral door het feit dat je de verwarming in de winter minder lang of minder vaak aan hoeft te zetten. Via onderstaand formulier kan je gratis een prijs ontvangen voor het isoleren van je gevel.

 

Zelf de isolatie kiezen?

Het isoleren van gevels kun je in principe zelf, zolang je er maar voor zorgt dat je goed weet waar je aan begint en de klus niet al te groot van omvang is. Indien het gaat om de isolatie van je totale woning is het in veel gevallen beter om een professioneel bedrijf in te schakelen. Als je er al wat ervaring mee hebt of het isoleren van gevels slechts een relatief kleine klus voor je is kun je er ook voor kiezen om het zelf te doen en ook op die manier wat extra geld uit te sparen.

Bij het isoleren van gevels kun je kiezen uit meerdere verschillende vormen en materialen, waardoor het van belang is van tevoren duidelijk te krijgen waar je naar op zoek bent en wat je er mee wilt. Zo kun je kiezen voor de isolatie van de buitenmuur, maar heb je aan de andere kant ook de mogelijkheid om de spouwmuur te isoleren. De beide varianten kennen zo hun voor- en nadelen, ook met betrekking tot de kosten. Het isoleren van gevels is wat dat betreft een kwestie van keuzes maken, om ervoor te zorgen dat je woning goed geïsoleerd wordt.

 

Waar op letten bij isolatie?

Bij het isoleren van gevels is het van belang om op een zo nauwkeurig mogelijke manier aan het werk te gaan en er in ieder geval voor te zorgen dat er voldoende ventilatie overblijft binnen de woning. Dit laatste is vooral van belang in verband met de luchtkwaliteit. Tijdens het werken kun je bijvoorbeeld gebruik maken van rockwool isolatiemateriaal, zodat ook de brandveiligheid van de woning toe zal nemen.

Het materiaal werkt brandwerend en zorgt er op die manier dat het isoleren van gevels ook direct voor aanvullende veiligheid binnen je woning weet te zorgen.

 

gevel isoleren prijs

 

Nauwkeurig werken

De gevel isoleren lijkt in een aantal opzichten een gemakkelijke klus, maar het is van groot belang om op een zo veilig en nauwkeurig mogelijke manier te werk te gaan. Zorg er dus voor dat je goed weet wat je wilt gaan doen en welke risico’s dit met zich mee kan brengen.

Zorg er bovendien voor dat je goed de tijd neemt om ervoor te zorgen dat het materiaal ook daadwerkelijk op de juiste plaats wordt aangebracht. Tijdens het isoleren van gevels is het van groot belang om ervoor te zorgen dat bepaalde gaten en kieren ook echt goed afgedicht worden, om teleurstellingen te voorkomen. Om een vakman te vinden voor jouw werken, kan je onderstaand formulier invullen en ontvang je van hen vrijblijvend een prijs op maat.

Voldoende ventilatie overhouden

Let er bij het isoleren van gevels daarnaast op dat je voldoende ventilatie overhoudt in de woning, ten behoeve van de luchtkwaliteit. Het is heel verleidelijk om de woning zo goed mogelijk te isoleren, zodat je maximaal kunt besparen op de kosten van de energie. Aan de andere kant betekent dit vaak dat je zo nu en dan een raam open dient te zetten, waardoor de warmte alsnog verloren kan gaan.

Goede ventilatie is tijdens en na het isoleren van gevels van groot belang, dus zorg ervoor dat je hier tijdens het proces voldoende aandacht aan besteedt.

 

Extra: eigenschappen van Rockwool isolatieproducten:

  • Thermisch gedrag: een blijvend hoge isolatiewaarde. De unieke eigenschappen zorgen ervoor dat optimale energiebesparing wordt gerealiseerd.
  • Brandveilig: perfect bestand tegen vuur en verdraagt temperaturen tot boven de 1000°C. Rockwool rotswol valt in de hoogste Europese brandveiligheidsklasse.
  • Akoestisch gedrag: uitstekende geluidsisolerende en geluidabsorberende eigenschappen.
  • Vochtgedrag: blijvend water-afstotend.
  • Duurzaamheid: ongevoelig voor veroudering, waardoor de eigenschappen gedurende onbeperkte tijd behouden blijven.
  • Milieu: 100% recycleerbaar.

 

Meer informatie: isolatie gerelateerde artikelen:

 

 

Offertes voor muurisolatie ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Isolatiespecialisten