Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Onderhoudsarme gevelbekleding

Onderhoudsarme gevelbekleding is ideaal als je niet al te vaak met een hogedrukreiniger, beits of olie, … aan de slag wil. Er bestaan gelukkig verschillende gevelafwerkingen die weinig onderhoud nodig hebben. Welke soorten onderhoudsarme gevelbekledingen bestaan er? Hoeveel betaal je ongeveer per m²? En kan je die gevelbekledingen zelf plaatsen of schakel je beter een vakman in? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten onderhoudsarme gevelbekleding
Prijzen onderhoudsarme gevelbekleding
Zelf gevelbekleding plaatsen of vakman?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wanneer is een gevel onderhoud nodig?

Gevelonderhoud is nodig wanneer je last krijgt van mos- en vochtvorming, loslatende voegen, … In welke mate je gevel onderhoud nodig heeft, hangt vooral af van het type afwerking. Meestal is reinigen met een hogedrukreiniger al voldoende, kan je preventief te werk gaan tegen mos- en vochtvorming met een impregneermiddel en is het mogelijk om een gevel opnieuw te voegen. Bij houten gevelbekleding is een onderhoudsbeurt met beits, olie, … dan weer onvermijdelijk na verloop van tijd.

Geïnteresseerd in onderhoudsarme gevelbekleding? Je kan gratis en vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Soorten onderhoudsarme gevelbekleding

Er zijn meerdere soorten onderhoudsarme gevelbekleding om uit te kiezen. Denk maar aan onderhoudsvriendelijke materialen als PVC, metaal, gevelstenen of vezelcement. Maar wat zijn de verschillen tussen deze gevelafwerkingen en hoe kies je het meest geschikte type voor jouw gevel? Een overzicht:

 

1. PVC gevelbekleding

onderhoudsarme gevelbekleding pvc

Een gevelbekleding van PVC is 1 van de beste opties als het gaat om onderhoudsvriendelijkheid. Zo is reinigen met een waterstraal voldoende en doe je dit maar zo’n 2 keer per jaar. Daarnaast is PVC gevelbekleding goedkoop, duurzaam en beschikbaar in verschillende uitvoeringen (sidings, panelen, …). Maar denk ook aan het nabootsen van andere gevelbekledingen zoals hout. Kortom, er is een soort PVC bekleding voor elke gevel.

Richtprijs PVC gevelbekleding zonder isolatie: € 75 – 125 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Richtprijs PVC gevelbekleding met isolatie: € 80 – 150 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Metalen gevelbekleding

onderhoudsarme gevelbekleding metaal

Metalen gevelbekledingen zijn populair voor bedrijfspanden, maar vormen ook een ideale optie voor particuliere woningen. Metaal is stevig, duurzaam en er is geen nabehandeling nodig. Beschikbare metalen als zink, aluminium, koper en inox zijn onderhoudsarm en dus vergelijkbaar met PVC.  Je reinigt metaal snel met water, al moet je wel letten op corrosie als je zink combineert met andere metalen.

Richtprijs metalen gevelbekleding zonder isolatie: € 50 – 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Richtprijs metalen gevelbekleding met isolatie: € 100 – 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. Gevelsteen gevelbekleding

onderhoudsarme gevelbekleding gevelsteen

Gevelstenen staat vooral bekend om hun grote vormvastheid en duurzaamheid. Bovendien heb je de keus uit talloze uitvoeringen en kunnen gevelstenen de zonnewarmte goed opslaan. Zo geniet je van een aangenaam warmtecomfort. Doorgaans vergen gevelstenen wat meer onderhoud dan PVC of metaal, maar toch blijft het een onderhoudsvriendelijke keuze. Reinigen met een hogedrukreiniger is meer dan genoeg.

Richtprijs nieuwe buitenmuur zonder isolatie: vanaf € 90 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Richtprijs nieuwe buitenmuur met isolatie: vanaf € 130 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

4. Vezelcement gevelbekleding

onderhoudsarme gevelbekleding composiet

Ook vezelcement is een onderhoudsvriendelijke optie qua gevelbekleding. Zo is 1 à 2 keer per jaar reinigen met een borstel en een neutraal schoonmaakmiddel voldoende. Daarnaast is het materiaal brandveilig, budgetvriendelijk, gemakkelijk te plaatsen en rot het niet.

Richtprijs vezelcement gevelbekleding zonder isolatie: € 80 – 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Richtprijs vezelcement gevelbekleding met isolatie: € 100 – 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welke soort onderhoudsarme gevelbekleding kies ik het best?

Dat hangt vooral af van jouw persoonlijke wensen. Hou je van de moderne uitstraling van een metalen gevelafwerking of spreekt een gevelsteen in landelijke stijl je bv. meer aan? Voor een goed overzicht van de mogelijkheden vraag je best voorstellen aan bij meerdere gevelwerkers actief in je buurt. Zo kan je ook gericht prijzen, adviezen, werkwijzen, … vergelijken.

Gratis advies ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen aan bij meerdere specialisten actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

Prijzen onderhoudsarme gevelbekleding

Hoeveel kost het plaatsen van onderhoudsarme gevelbekleding? De kosten hangen vooral af van het gekozen materiaal, de totale oppervlakte van de gevel, … Daarnaast speelt de moeilijkheidsgraad van de werken ook een rol. Enkele richtprijzen op een rij:

Soort onderhoudsarme gevelbekledingPrijs per m² zonder isolatie (excl. btw, incl. plaatsing)Prijs per m² met isolatie (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC € 75 - 125€ 80 – 150
Metaal€ 50 - 150€ 100 – 200
GevelsteenVanaf € 90 Vanaf € 130
Vezelcement€ 80 – 120€ 100 – 150

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De kosten kunnen bv. ook verschillen van gevelwerker tot gevelwerker. Daarom vergelijk je best meerdere offertes van vakmannen actief in jouw buurt. Dat kan helemaal gratis en vrijblijvend via onze offerteservice.

 

Zelf gevelbekleding plaatsen of een vakman inschakelen?

Sommige gevelbekledingen kan je als handige doe-het-zelver eventueel zelf plaatsen. Wil je echter zeker zijn van een optimaal eindresultaat? Dan blijft een vakman inschakelen de beste en meest veilige keuze. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

  • Advies op maat: welke soort onderhoudsarme gevelbekleding is het best voor jouw woning? Waar let je op om corrosie bij een metalen bekleding te voorkomen? Welke uitvoeringen van een PVC gevelbekleding zijn er? Hoe dik mag de eventuele isolatielaag zijn? Dit is een greep uit de vragen die een ervaren gevelwerker zó voor je beantwoordt.
  • Correcte en snelle uitvoering: een vakman beschikt over de nodige middelen en kennis om je gevelafwerking en eventueel gevelisolatie snel en correct te plaatsen. Zo bespaar je tijd en hoef jij je nergens zorgen om te maken.
  • Lagere inkoopprijs voor materialen: vakmensen gebruiken niet alleen de beste materialen voor een gevelbekleding, maar kunnen deze ook voor een lagere prijs inkopen. Zo is het inschakelen van een vakman voordeliger dan je van tevoren zou verwachten.
  • Garantie op uitgevoerde werken: met een vakman is de kans op fouten tijdens de plaatsing een stuk kleiner. Gaat er onverhoopt tóch iets fout tijdens het aanbrengen van je onderhoudsarme gevelbekleding? Dan neemt de vakman de eventuele kosten voor zijn rekening.

Vergelijken loont = bespaar met een ervaren gevelwerker

Wil je een onderhoudsarme gevelbekleding laten plaatsen? Dan maak je het best gebruik van onze gratis offerteservice. Hiermee vergelijk je vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt en leg je makkelijk prijzen, werktermijnen, adviezen, … naast elkaar. Vind de juiste vakman voor jouw project via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers