Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zandstralen: stralen onder hoge druk.

Stralen onder hoge druk.

Zandstralen is een techniek waarbij een straal zand met véél kracht tegen de muur wordt gespoten. Deze oude methode is zeer efficiënt, maar het risico op beschadiging van de gevel is dan ook groter. Het is daarom ook niet geschikt voor poreuze gevelstenen. Daarom is een andere reinigingstechniek dikwijls noodzakelijk.
Voor de poreuze gevelstenen is er de softblaastechniek. In feite is dit het zelfde als zandstralen, maar de methode wordt minder intensief toegepast. De kans op schade aan voegwerken en stenen verkleint hierdoor wel, maar het is moeilijker om al het vuil te verwijderen. Het blijft echter wel een goed alternatief op de zandstraaltechniek.

Voordelen van zandstralen:

  • Het verwijderd bijna alle soorten vuil.

Nadelen van zandstralen:

  • De kans op beschadiging van de gevel is relatief groot;
  • Het is ook nefast voor de ondergrond, waardoor de gevelstructuur ook aangetast kan worden.

De ramen en deuren worden bij het zandstralen zorgvuldig bedekt. Op die manier kan het zand alleen in contact komt met de muur. Werken met de zandstraaltechniek kan bij delicate bakstenen echter wel beschadigingen veroorzaken: De platinalaag van de gevelsteen kan bijvoorbeeld worden weggestraald. Versieringen (bijv: sculpturale elementen) zijn in de meeste gevallen dan ook te gevoelig voor zandstralen.
De zandstraaltechniek is uiteindelijk wel een heel efficiënte methode. Het staat dus vast dat je na de werken een propere gevel hebt. Het komt er dus vooral op neer de voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

Kostprijs zandstralen

Uit alle mogelijkheden is zandstralen zowat het meest goedkope alternatief. Laat je echter niet vangen door de prijzen want bij deze techniek is het best mogelijk dat je gevel schade oploopt en dat je achteraf nog verplicht zult zijn om bijkomende kosten te maken om deze beschadigingen te herstellen.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreinigers