Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Steenstrips op de gevel

Een nieuwe gevelbekleding van steenstrips geeft je woning een authentieke uitstraling. Steenstrips zijn snel te plaatsen en ideaal te combineren met isolatie. Langs buiten isoleren met steenstrips is een van de meest effectieve isolatie- en renovatiemethodes. Lees hier alles over steenstrips, isolatie en ontdek de prijzen en de premies waar je recht op hebt.

 

1) Nieuwe gevelbekleding: steenstrips zonder isolatie

Als je buitenmuren al voorzien zijn van isolatie, kan je de steenstrips rechtstreeks op de gevel aanbrengen. Is dit niet het geval, dan is het aan te raden om eerst een laag isolatie aan te brengen. Lees hieronder meer daarover. Door je gevel te renoveren met steenstrips, creëer je een totaal nieuwe look voor je woning.

» Prijs steenstrips zonder isolatie: €150 à €200/m2Ontvang een prijs op maat.

 

2) Isoleren: steenstrips met isolatie

a) Als je een spouwmuur hebt is de beste isolatiemethode om deze te laten opvullen met spouwmuurisolatie. De steenstrips zullen vervolgens op de gevel zelf aangebracht worden.

b) Als je geen spouwmuur hebt, isoleer je het beste langs buiten (en niet langs binnen). Door je buitenmuren te voorzien van een laag isolatie, pak je je gevel helemaal in in een isolatieschil. Zo voorkom je koudebruggen. Dit zijn punten waar de isolatie onderbroken wordt en langs waar en warmteverlies optreedt. Koudebruggen komen vaak voor als je langs binnen isoleert.

Deze isolatie gebeurt het beste met isolatieplaten of -panelen. Deze worden met vijzen aan de gevel geschroefd en de steenstrips kunnen rechtstreeks op deze platen gelijmd worden.

c) Je spouwmuur verwijderen is ook een mogelijkheid. Dit is echter wel een drastische methode en gaat met grote renovatiewerken gepaard. Toch is dit een zeer effectieve manier. Op de plaats van de spouw worden isolatiepanelen geplaatst die vervolgens met de steenstrips worden afgewerkt.

» Prijs steenstrips met isolatie: €200 à €250/m2Ontvang een prijs op maat.

 

steenstrips op isolatie

 

Prijs steenstrips plaatsen

Zoals hierboven reeds vermeld, mag je je verwachten aan een prijs van €150 à €200/m2 voor het plaatsen van steenstrips zonder isolatie. De prijs voor steenstrips met isolatie is ongeveer 200 à 250 euro per vierkante meter.

De prijs hangt natuurlijk af van welke isolatiemethode je toepast en welk isolatiemateriaal je gebruikt. Bovendien geldt de regel: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter voor het plaatsen van steenstrips.

Bij het plaatsen van steenstrips moet er geen extra fundering geplaatst worden zoals bij traditionele bakstenen. Dit bespaart je een hoop kosten en tijd. Ben je benieuwd naar een prijs op maat voor het laten plaatsen van steenstrips, al dan niet met isolatie? Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan bij erkende aannemers uit jouw buurt.

 

Zelf steenstrips plaatsen of vakman contacteren?

Steenstrips kan een ervaren klusser gerust zelf plaatsen. Het is relatief eenvoudig om de steenstrips op een bestaande gevel of isolatielaag te lijmen mits je de voorschriften nauwkeurig opvolgt. Wil je de werken zelf uitvoeren dan moet je wel rekening houden met het hoogste btw-tarief. Gezien steenstrips met isolatie al snel meer dan 200 euro per vierkante meter kosten ben je vaak beter af door ze professioneel te laten plaatsen zodat je kan genieten van een verlaagd btw-tarief en eventuele premies.

 

Premies & Verlaagd btw-tarief

Verlaagd btw-tarief? Inderdaad! Als je woning ouder is dan twee jaar en je de steenstrips door een professional laat plaatsen, betaal je op alle materialen en de uitvoering slechts 9% btw in plaats van 21%.

Premies? Als je jouw gevel of spouwmuur isoleert, kan je als woningeigenaar of Vereniging van Eigenaren aanspraak maken op enkele interessante subsidies. Een voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op subsidies is vaak dat de werken uitgevoerd worden door een erkende vakman. Een vakman heeft enkele interessante voordelen. Hij kan je gericht adviseren over de gangbare subsidies en de oplossing die het best past bij jouw situatie. Bovendien ben je 100% zeker van een correcte plaatsing als je de werken door een vakman laat uitvoeren en geniet je van een garantie op deze werken. Contacteer hier vrijblijvend vakmannen.

 

steenstrips zonder voeg

 

Soorten steenstrips

Steenstrips zijn beschikbaar in verschillende materialen. Meestal worden ze van bakstenen gemaakt maar dat kan ook van keramische tegels of van natuursteen zijn, denk maar aan een gevel uit aan leisteen, graniet of zandsteen.

Je kan steenstrips kiezen in uitvoeringen met of zonder voeg. Steenstrips zonder voeg kenmerken zich door de ongelijkheid van de verschillende strips. Zie de foto hierboven.

 

Voordelen van steenstrips

  • Snel: steenstrips zijn zeer gemakkelijk op maat te zagen en zijn snel plaatsbaar.
  • Dun = geen ruimteverlies: een gemiddelde steenstrip is 2 centimeter dik.
  • Ideaal in combinatie met isolatie: steenstrips kunnen rechtstreeks op isolatiepanelen gelijmd worden.
  • Authentiek: echte steenstrips zijn verzaagde schijfjes baksteen. Je geniet dus van hun authentiek karakter zonder dat ze evenveel plaats en tijd innemen als het plaatsen van echte bakstenen.
  • Groot gamma: steenstrips kunnen gemaakt worden van bakstenen, natuursteen of kunststof.

 

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers