Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelbepleistering: Vormen en afwerkingen.

Vormen bij gevelbepleistering:

Zowel de minerale als de kunstharspleister kunnen afgewerkt worden met een brede waaier aan vormen: vlak, ruw, geschuurd, geribd, afgeplat, met een bepaalde structuur, … Door te zorgen voor contrasten van diverse kleuren en texturen kan sierpleister een belangrijke bijdrage leveren aan de uiterlijke vormgeving van gebouwen.
Doorgaans worden er verschillende lagen geplaatst: eerst een voorbereidende laag, dan een onderlaag en vervolgens de uiteindelijke afwerkingslaag.

Technieken & Afwerkingen

Kaleien:
Kaleien is een schildertechniek waarbij een dunne kalkpleister op de muren wordt aangebracht met een borstel. Bovenop de kaleilaag kan een kalkverf worden aangebracht die de uiteindelijke kleur van de gevel bepaalt.

Krabbepleistering:
Krabbepleistering is een afwerking die vooral buiten toegepast wordt. Er wordt een laag krabpleister opgezet en na voldoende droging wordt de toplaag met behulp van een krabber egaal gemaakt. De textuur is korrelig en lijkt op een grove sierpleister.
Een krabpleister – ook wel mineraal pleister genoemd – biedt meer mogelijkheden op het gebied van afwerking (gekrabd, vlak, korrelig, schorstructuur,…).

Siliconenpleister:
Siliconenpleister is een materiaal dat een zekere krasvastheid heeft en is elastischer en wat makkelijker onderhoudbaar dan krabpleister.

Isolatiesystemen:
Dit is een systeem waarbij men aan de buitenzijde een isolatielaag aanbrengt met daarover de uiteindelijke gevelpleister. Deze wijze van gevelbepleistering vraagt een grotere investering maar heeft als voordeel dat het een aanzienlijk hoge isolatiewaarde biedt terwijl er geen risico is op de vorming van koudebruggen (en dus barsten) omdat de isolatieplaten de gehele gevel bedekken.

Glaspleister:
Deze techniek bestaat uit zeer fijn gemalen glas. Glaspleister is gemaakt van een meerkleurig kunstharssierpleister en is verkrijgbaar in verschillende korreldiktes en kleursamenstellingen op basis van glaskorrels en hoogwaardig acrylaathars voor binnen en buiten. Het is weerbestendig, slagregendicht, dampdoorlatend, zonder weekmakers, spanningarm, stoot- en krasvrij.
Meer info over glaspleister is terug te vinden op de site van Ceuppens gevelwerken.

 

Andere artikelen over gevelbepleistering:

 

Offertes voor gevelbepleistering ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers