Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Een bouwdroger: waarvoor dient het?

Een bouwdroger is een machine dat wordt gebruikt voor het ontvochtigen van een bouwplaats. Omdat er bij een nieuwbouw veel vocht aanwezig is wordt vaak gekozen om een bouwdroger te kopen of te huren om het overtollige vocht snel kwijt te geraken. Voor de afwerking van een gebouw, dient de ondergrond immers droog te zijn. Wie kasten plaatst op of tegen een muur wanneer er nog vocht aanwezig is, vergroot de kans op schimmelvorming en ongezonde leefomstandigheden.

Een bouwdroger wordt niet alleen bij een nieuwbouw gebruikt, ook na een grondige renovatie of na wateroverlast (vochtige kelder of overstroming) wordt meer en meer een bouwdroger ingezet om snel van het vocht verlost te zijn, en verdere vochtproblemen te vermijden.

Bouwdroger kopen? Bekijk het volledige aanbod in de webshop.

 

Bouwdrogers

Er bestaan twee soorten bouwdrogers: de ene soort werkt volgens het principe van condensdroging waarbij gebruik wordt gemaakt van een koelgas.
Dit koelgas wordt onder hoge druk gebracht en in de droger gespoten. Het gas zal condenseren maar hiervoor is warmte nodig. Deze warmte wordt onttrokken aan de lucht, waardoor de lucht koeler wordt. Tijdens het afkoelen zal het water condenseren en opgevangen worden in een bak.

De andere soort van bouwdrogers zal gebruik maken van een silicagel om het water uit de lucht te absorberen. De warme lucht wordt vervolgens langs de gel geblazen waarbij het water geabsorbeerd wordt.

Condensdrogers zijn de populairste soort van bouwdrogers omdat ze enkele voordelen vertonen ten opzichte van absorptiedrogers. De belangrijkste redenen zijn vooral dat de kostprijs of de huurprijs van een condensdroger veel lager ligt, maar ook dat de energiekosten lager liggen. Bekijk hier bouwdrogers in de webshop.

Bouwvocht oplossingen

Het bouwvocht van een nieuwbouw woning kan ook op natuurlijke wijze uitgedroogd worden, maar dit zal enigszins tijd vergen. Een exacte raming geven is moeilijk, maar algemeen beschouwt droogt een woning ongeveer 70% sneller tijdens vochtige periodes dan bij natuurlijke droging.

Wie ventilatoren plaatst, bekomt in sommige gevallen zelfs nog een meer optimale droging. Tijdsbesparing is een van de redenen waarom een bouwdroger ingeschakeld wordt, wie aan het bouwen heeft en een deadline heeft vooropgesteld voor de verhuisdatum, kan hier flink wat tijd mee besparen en sneller aan de afwerking van de woning beginnen.

Aangezien de isolatienormen van vandaag zeer strikt zijn, is een bouwdroger geen overbodige luxe. Anders duurt het veel te lang voor een woning te drogen. Indien het droogproces te lang aansleept bestaat er ook een risico op vochtproblemen en schimmelvorming.

Bouwdroger kopen of huren?

De kostprijs van een bouwdroger ligt toch enigszins hoog. Wie slechts eenmaal een bouwdroger nodig heeft zal wellicht goedkoper zijn met het huren van een bouwdroger.

Een bouwdroger huren heeft ongeveer een kostprijs van 5€ per dag tot 15€ per dag, afhankelijk van het verhuurbedrijf en welke soort bouwdroger je nodig hebt. Belangrijk gegeven hierbij is de grootte van de ruimte die moet gedroogd worden.

De prijs om een bouwdroger te kopen start doorgaans vanaf 1.300 euro. Je doet er goed aan om eerst even rond te kijken op tweedehandssites om te zien of er geen goedkopere modellen kunnen gekocht worden.

Toch bestaan er ook goedkopere modellen met een prijs vanaf 399 euro die je online kan kopen. Neem hiervoor een kijkje in de webshop. de prijzen van bouwdrogers variëren daar tussen 399,00€ en 1.775,00€

Koop alleen een bouwdroger als je deze frequent kan gebruiken, bijvoorbeeld bij aanhoudende vochtproblemen in de kelder. Bekijk bouwdrogers op in de webshop voor meer informatie. 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders