Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel leren schilderen

De gevel verven is een klus die je zelf kan doen. Hou er wel rekening mee dat dit niet zonder risico is! Om je te helpen in de voorbereiding kan je naast ons artikel over het verven van de gevel, ook onderstaande filmpjes bekijken. De gevel verven is nuttig om je gevel te beschermen tegen de invloeden van het weer, maar het frist ook uw woning direct weer op.

De voorbereiding zal echter het meest vervelende en tijdrovende werkje zijn. De gevel moet in goede staat zijn alvorens je begint met het verven. Afbrokkelende verf moet verwijderd worden, de gevel moet in goede staat zijn en hersteld worden waar nodig en deze moet ook in sommige gevallen behandeld worden met een beschermende coating tegen regen. De meest ideale temperatuur om te schilderen ligt rond de 10° Celsius en 20° Celsius. Bij warmer weer bestaat het risico dat de verf te snel droogt.

 

De gevel schilderen? Safety first!

Werken in de hoogte, het is altijd nodig om alles te doen om je veiligheid zeker te stellen en dit is wellicht het belangrijkste tijdens de voorbereiding van de verfwerkzaamheden. Ga altijd na of alle ladders en stellingen nog goed werken en veilig zijn. Je kan er ook een tweede persoon bij halen die dan louter let op je veiligheid en je bij het minste kan waarschuwen, bijvoorbeeld als een ladder wegzakt. Of nog beter: Voorkom dat de trap wegzakt door een ruime plaat op de grond te leggen.

Gebruik je een ladder? Zorg er voor dat deze voldoende hoog is zodat je niet onnodige manouvres moet uitvoeren tijdens het schilderen. Zorg er ook voor dat de ladder is voorzien van antisliptreden en een beugel van misntens 60 cm. Stevige schoenen zijn altijd aan te raden! Huur een steiger van zodra je denkt dat het niet veilig is om met een ladder te werken.

 

zelf buitenmuur schilderen

 

Klus uitbesteden? Zoek de juiste vakman.

U wilt op professionele wijze uw gevel laten verven door een vakman?
Door onderstaand formulier in te vullen ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van professionele schilders uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel, eenvoudig en zonder aankoopverplichting prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers